Kulttuuria, separatismia vai kiusaamista

Julkaistu JP-kunnallissanomissa


Kuva: Rehupiikles

Viime viikot vellonut kohu Rehupiiklesin ympärillä kohtasi yhden etapin maanantaina, kun kaupunginhallitus otti käsittelyyn ja pyörsi teknisen lautakunnan päätöksen, jossa tekninen lautakunta salli Rehupiiklesin musiikkivideon kuvaamisen entisellä kunnantalolla.


Rehuillehan tämä sekoilu on ollut lottovoitto, sillä kaupunki on asiaa veivatessaan markkinoinut heidän tuotantoaan ja yhtye on saanut lukuisia mahdollisuuksia kertoa taiteestaan lehtien palstoilla. Olen tältä osin iloinen ja ylpeä rehujen puolesta, he näkivät tilanteessa pelkkiä mahdollisuuksia.


Mitä sitten tulee Kurikan kaupunkiin ja kollegoihini eri toimielimissä, ovat tuntemukseni ristiriitaisia.


Vähemmän yllättäen kuvaamista puoltaneita päättäjiä epäiltiin kiusaamisesta ja somen sotakentillä jalasjärvisiä tituleerattiin jonkin asteen separatisteiksi. Mielestäni nämä syytökset kertovat lähinnä huumorin ja kulttuuristen taustojen ymmärtämisen puutteesta.


Olisi todella ollut mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa kaupunginhallituksen kokouksessa, kun siellä on silmät selällään ja suu vaahdoten meuhkattu Rehupiiklesin kaupungillemme aiheuttamasta hämmingistä.


Harmi, että kaupungille jäi tässä nyt luu käteen, eikä viestinnällistä voittoa edes osattu tavoitella. Se on aina vähän, miten kukakin pienen satiirin ja piikin ottaa.


Rehuja lainatakseni: makuasioosta ei passaa kiistellä, sanoo mäyräkoira kun muniansa nuoli.


Historiaan peilaten epäilen Rehupiiklesin sanovan tässäkin asiassa viimeisen sanan.


Aku Autio (kok.)

kaupunginvaltuutettu

Viimeisimmät kirjoitukset