Hyvä päättäjä on käyntikortti kaupungille

Julkaistu kokoomuksen vaalilehdessä Kurikan Paitapiiskassa

On hienoa, että moni kuntavaaliehdokas nostaa esiin paikallisia teemoja ja esittää niihin ratkaisuja. Omat paikalliset teemani löytyvät kotisivuiltani, mutta tässä kirjoituksessa nostan esiin itse päätöksentekijän merkityksen kuntien ja maakuntien välisessä kilpailussa. Kilpailussa, jossa Kurikan on terästäydyttävä.


Nykyisen työni suurin anti on ollut näkökulman laajentuminen kotiseutua kohtaan: mitä erityistä hyvää meillä on ja mistä asioista meidän kannattaa pitää ääntä. Työ on myös mahdollistanut alueemme tarpeiden esiintuomisen päätöksentekijöille. Ei se toki sama asia ole, kuin jos meillä olisi ihan oma kansanedustaja Kurikasta. Mutta jokainen linkki kotoa maailmalle on aina hyvästä.


Samalla olen ymmärtänyt sen, että ihan jokaiseen valtuutettujen keskinäiseen toraan ei kannata heittäytyä.


Kotikaupunkiamme kohtaan asetetaan suuria paineita ulkopuolelta, joten keskenään riitelemällä olemme helppo suupala muille. Meillä on myös merkittäviä hankkeita, kuten valtateiden 3 ja 19 risteysalueen kehittäminen ja erilaiset liikunta- ja hyvinvointipaikat, joihin tarvitsemme rahoitusta niin aluetasolta kuin valtiolta. Tällaisten hankkeiden takana on oltava yhtenäisessä rintamassa.


Kaupungin on ajettava etuaan johdonmukaisesti ja edustettava aktiivisesti eri päätöksenteon pöydissä. Parhaimmillaan yhteistyö naapurikaupunkien kanssa tuottaa hedelmää kaikille ja totta kai joissain asioissa täytyy joustaa. Mutta lopulta edustajiemme kuuluu ajaa ensisijaisesti oman kaupungin etua.


Tässä taiteenlajissa onnistumisesta voidaan olla montaa mieltä.


Milloin syytetään Kurikan ulkopuolella asuvia virkamiehiä, milloin valittajia. Eihän kaupungin tilanne näiden suhteen ole optimaalisin tällä hetkellä, mutta aina ei löydy johtohenkilöitä omasta takaa eikä valittajan oikeuksia voi alkaa kansalaisyhteiskunnassa rajoittamaan.


Keskeisin tekijä on kuitenkin päätöksentekijä.


Lautakuntien, hallituksen ja valtuuston puheenjohtajat ovat paljon vartijoina siinä, että päätöksenteko on avointa, johdonmukaista ja katsoo tulevaisuuteen. Siten myös päättäjät ovat sitoutuneempia tehtyihin ratkaisuihin, eikä kaupungin ulkopuolelle suuntautuvaan viestiin tule ylimääräisiä säröjä tai sammakkoja.


Hyvä päättäjä on kuin käyntikortti, jonka avulla Kurikalla on vaan voitettavaa vieraissa pöydissä.


Uskottavien, aktiivisten ja luotettavien päättäjien avulla Kurikka on kokoaan suurempi maailmalla.


Sellainen päätöksentekijä minä haluan kotikaupungilleni olla.

Viimeisimmät kirjoitukset