Asiallisesti ajassa


Kuntavaaliehdokas Aku Autio, 82

Julkaistu JP-Kunnallissanomissa

Kuluneella valtuustokaudella olen toiminut kaupunginvaltuutettuna ja sivistyslautakunnan jäsenenä. Olin muiden valtuutettujen tavoin pakotettu lakkauttamaan Jalasjärven kunnan. Tiesin kuitenkin, että Jalasjärvi asuin- ja elinympäristönä ja jalasjärviset eivät mihinkään maailmankartalta pyyhkiydy, vaan juuri nyt meidän on osoitettava läsnäolomme vahvemmin kuin koskaan. Tulevat vaalit ovat Jalasjärven historian tärkeimmät: me paalutamme vaalituloksella sananvaltamme pitkälle tulevaisuuteen.

Syksyllä 2012 kokemattomana 18-vuotiaana ehdokkaana halusin edistää kolmea asiaa. Halusin säilyttää nykyisen kouluverkon ja lukiokoulutuksen Jalasjärvellä. Toiseksi halusin edistää alueen vetovoimaisuutta Luopajärven päiväkodin kaltaisilla investoinneilla, jotka toivottavat lapsiperheet tervetulleiksi kuntaan. Kolmanneksi halusin suojella kuntalaisten etua, enkä kokenut kuntaliitosta tarpeelliseksi.

Kahdessa ensimmäisessä asiassa koen olleeni vaikuttamassa ja osallistumassa onnistumisiin. Kouluverkkomme on eheä ja nuoret saavat Jalasjärvellä maan parasta lukio-opetusta. Iloniemen päiväkoti oli varsinainen piristysruiske pitäjämme ilmeeseen ja olen siitä todella ylpeä. Kolmannessa asiassa ei käynyt kuten toivottiin, mutta eteenpäin on mentävä.

Menneisyys on syytä muistaa, vaikka suuntana on tulevaisuus. Kurikan tulee olla kaupunki, jossa voi elää vaikka koko elämän. Se vaatii kunnanosakeskukset ylittävää yhteistyötä. Eripuraa kylvävä epäluuloisuus ei anna mahdollisuuksia kehittyä tasapuolisesti ja pärjätä maakunnallisesti saati valtakunnallisesti.

Jos ansaitsen luottamuksesi, toimin jatkossakin lasten, nuorten, sivistyksen ja elinvoiman puolesta. Palvelen kuntalaista - kuuntelen ihmisiä ja heidän tarpeitaan. Niiden yhteensovittaminen on välillä haastavaa, mutta mahdollista. Teen tätä työtä sydämelläni.

Olen kiinnostunut, innostunut ja valmis viemään Kurikan 2020-luvulle.

Aku Autio

kuntavaaliehdokas

Kokoomus

Viimeisimmät kirjoitukset