AKU AUTIO

Olen 24-vuotias tradenomi, aluekoordinaattori ja kaupunginvaltuutettu. Olen kotoisin Jalasjärven Ahonkylästä, mutta identifioin itseni ensisijaisesti pohjalaiseksi - joka nyt vain sattui kasvamaan maakunnan komeimmassa pitäjässä.

 

Olen toiminut elämäni aikana lukuisissa luottamustehtävissä - painottuen sivistys- ja nuorisoasioihin. Vuosina 2017-2018 toimin SeAMKin opiskelijakunta SAMOn puheenjohtajana ja tällä hetkellä toimin sivistyslautakunnan puheenjohtajana Kurikassa.

Rullaa alas ja lukaase otteita matkaltani!

lakeuksien lapsi

Lapsuuteni ja nuoruuteni on ollut melko perhekeskeistä, mutta vapaata.

Kätilö otti meikäläisestä kopin kuulaana syysaamuna 1994 Seinäjoen keskussairaalan synnärillä. Synnäriltä matka jatkui kotvan kuluttua Jalasjärven Ahonkylään kansakouluidylliin lapsuutta viettämään. 

Vanhassa kansakoulussa oli kiva kasvaa. Lapsuuteni on ollut melko perhekeskeistä, mutta vapaata. Erityisesti muistan lämmöllä kesäreissuja ja hetkiä, jolloin isovanhempani saapuivat Espanjasta meille kylään. Oli kaikenmoisia suuren maailman tuliaisia.

syvissä vesissä

Jäin ehkä johonkin kaiken välimaastoon ja keksin itse omat virikkeeni.

Jälkeenpäin tarkasteltuna olen kulkenut nuoruuteni melko syvissä vesissä. En ollut luokan priimus, rampannut harrastuksissa tai ollut ensimmäisenä kotibileitä järjestämässä. Jäin ehkä johonkin kaiken välimaastoon ja keksin itse omat virikkeeni.

 

Yläaste oli erikoinen välitila ja kasvun paikka, jossa minulle kehittyi hyvin itsenäinen, ymmärtäväinen ja joissain määrin vakava mieli. Lukiossa samat fiilikset jatkuivat, mutta aloin hiljalleen avautua maailmalle - ja maailma minulle. Siinä apuna oli ehdottomasti JalLussa vallinnut yhteishenki ja avoimuus.

yhteiskunnallinen herääminen

Aloin saamaan tatsia vaikuttamiseen ja minulle siunaantui lukuisia ystävyyssuhteita.

Lukiossa ilmapiiri oli todella myönteinen yhteiskunnallista vaikuttamista kohtaan. Se lienee ollut alkusysäys nykyiselle elämänmuodolle.

Lähdin Pohjanmaan lukiolaisten toimintaan vuonna 2011 ja tulin valituksi Suomen Lukiolaisten Liiton liittohallitukseen kaudelle 2013. En edelleenkään ollut suunapäänä-ukko, mutta aloin saamaan tatsia vaikuttamiseen ja minulle siunaantui lukuisia ystävyyssuhteita.

Poliittisesti hain vielä suuntaani, mutta Kananojan Visa sai meikäläisen ylipuhuttua ehdolle syksyn kuntavaaleissa 2012. Läpi mentiin!

1867 - 2016

Lapsiin, nuoriin ja opetukseen liittyvät kysymykset ovat kiinnostaneet minua alusta asti.

Sain - kyseenalaisenakin pidetyn - kunnian toimia Jalasjärven kunnan viimeisessä kunnanvaltuustossa. Nämä vuodet olivat haasteistaan huolimatta nuorelle valtuutetulle erittäin opettavaisia.

Väistämättä kunnan viimeiset vuodet olivat haikeutta, mutta myös katkeruutta herättäviä. Kuntalaiset ja päättäjät olivat huolissaan tulevasta - miten palvelut turvataan osana isompaa hallintoa?

Lapsiin, nuoriin ja opetukseen liittyvät kysymykset ovat kiinnostaneet minua alusta asti. Jäsenyys koulutuslautakunnassa oli ikkuna tähän maailmaan ja Pihlajan Kaisa puheenjohtajana auttoi suuresti ymmärtämään vaikeitakin kokonaisuuksia.

antaumuksella opiskelijan puolesta

Puheenjohtajan pestissä kasvoin niin vastuunkantajana kuin ihmisenä tittelin takana.

Aloitin opinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa syksyllä 2014. Lähdin ehdolle opiskelijakunta SAMOn edustajistovaaleissa ja sille tielle jäin neljäksi vuodeksi.

SAMO-vuosina saavutimme 3000 jäsenen rajapyykin ja kehitimme toimintaa mm. parantamalla opiskelijakunnan yhteiskunnallista statusta ja asemaa suhteessa korkeakouluun.

Puheenjohtajan pestissä kasvoin niin vastuunkantajana kuin ihmisenä tittelin takana. Opin paljon nuorten suruista, iloista ja toiveista.

Päätoimitin opiskelijakunnan 20-vuotishistoriikin ja pokkasin SAMOn kultaisen ansiomerkin. Olin aika tosissani homman kanssa, niin kuin kuuluu.

päättäväisesti päivä kerrallaan

Olen edelleen se sama itsenäinen, ymmärtäväinen ja hieman vakava Aku, mutta terävimpiä kulmia olen koittanut vähän hioa ja keskittyä parhaisiin puoliini.

Hoidan nykyisiä tehtäviäni parhaan kykyni mukaan ja kannan vastuun myös vastatuulessa. Toimin Kurikassa kaupunginvaltuutettuna ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

 

Tehtävät ovat haastavia, mutta pidän kokonaisuuksien hahmottamisesta ja syy-seuraus-suhteiden löytämisestä, joita varsinkin sektoriltani löytyy. Koulumaailma varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen reflektoi vahvasti yhteiskunnan nykyisyyden ja tulevaisuuden kanssa.

No, miten kasvuprosessini edistyy? Hyvin. Olen edelleen se sama itsenäinen, ymmärtäväinen ja hieman vakava Aku, mutta terävimpiä kulmia olen koittanut vähän hioa ja keskittyä parhaisiin puoliini.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle