AKU AUTIO

Olen 26-vuotias eduskunta-avustaja ja kaupunginvaltuutettu Kurikasta.

 

Olen toiminut elämäni aikana erilaisissa kaupungin ja puolueen luottamustehtävissä. Vuosina 2017-2018 toimin SeAMKin opiskelijakunta SAMOn puheenjohtajana ja tällä hetkellä toimin sivistyslautakunnan puheenjohtajana ja valtuutettuna Kurikassa.

Rullaa alas ja tutustu taustaani!

lakeuksien lapsi

Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin kansakoulumiljöössä.

Sain alkuni kuulaana syysaamuna 1994 Seinäjoen keskussairaalassa. Melko pian matka jatkui Jalasjärven Ahonkylään uutta oppimaan.

 

Vanhassa kansakoulussa oli kiva kasvaa. Lapsuuteni on ollut melko perhekeskeistä, mutta vapaata. Erityisesti muistan lämmöllä kesäreissuja ja hetkiä, jolloin isovanhempani saapuivat Espanjasta meille kylään. Mukana tuli kaikenmoisia suuren maailman tuliaisia.

yhteiskunnallinen herääminen

Aloin saada tatsia vaikuttamiseen ja sen myötä uusia ystäviä ympäri Suomen. 

Lukiossa vallinnut myönteinen ilmapiiri yhteiskunnallista vaikuttamista kohtaan toimi alkusysäyksenä omalle vaikuttamispolulle.

Lähdin Pohjanmaan lukiolaisten toimintaan vuonna 2011 ja tulin valituksi Suomen lukiolaisten liiton liittohallitukseen kaudelle 2013. En edelleenkään ollut suunapäänä-ukko, mutta sain tatsia vaikuttamiseen ja tutustuin uusiin ihmisiin.

Poliittisesti hain vielä suuntaani, mutta lopulta Kananojan Visa ylipuhui minut ehdolle syksyn kuntavaaleissa 2012. Läpi mentiin!

valittu2.jpg

1867 - 2016

Lapsiin, nuoriin ja opetukseen liittyvät kysymykset ovat kiinnostaneet minua alusta asti.

Sain kunnian toimia Jalasjärven kunnan viimeisessä kunnanvaltuustossa. Vuodet olivat haasteistaan huolimatta nuorelle valtuutetulle erittäin opettavaisia.

Väistämättä kunnan viimeiset vuodet olivat haikeutta, mutta myös katkeruutta herättäviä. Kuntalaiset ja päättäjät olivat huolissaan tulevasta - miten palvelut turvataan osana isompaa hallintoa?

Lapsiin, nuoriin ja opetukseen liittyvät kysymykset ovat kiinnostaneet minua alusta asti. Jäsenyys koulutuslautakunnassa oli ikkuna tähän maailmaan ja Pihlajan Kaisa puheenjohtajana auttoi suuresti ymmärtämään kokonaisuuksia.

antaumuksella opiskelijan puolesta

Puheenjohtajan pestissä kasvoin niin vastuunkantajana kuin ihmisenä.

Aloitin opinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa syksyllä 2014. Lähdin ehdolle opiskelijakunta SAMOn edustajistovaaleissa ja sille tielle jäin neljäksi vuodeksi.

SAMO-vuosina saavutimme 3000 jäsenen rajapyykin ja kehitimme toimintaa mm. parantamalla opiskelijakunnan yhteiskunnallista statusta ja asemaa suhteessa korkeakouluun.

Puheenjohtajan pestissä kasvoin niin vastuunkantajana kuin ihmisenä tittelin takana. Opin paljon nuorten suruista, iloista ja toiveista.

Päätoimitin opiskelijakunnan 20-vuotishistoriikin ja pokkasin SAMOn kultaisen ansiomerkin. Olin aika tosissani homman kanssa, kuten aina kuuluu!

päättäväisesti päivä kerrallaan

Olen edelleen se sama itsenäinen, ymmärtäväinen ja hieman vakava Aku, mutta terävimpiä kulmia olen koittanut vähän hioa ja keskittyä parhaisiin puoliini.

Hoidan nykyisiä tehtäviäni parhaan kykyni mukaan ja kannan vastuun myös vastatuulessa. Toimin Kurikassa kaupunginvaltuutettuna ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

 

Tehtävät ovat haastavia, mutta pidän kokonaisuuksien hahmottamisesta ja taustojen valaisemisesta. Koulumaailma varhais-kasvatuksesta korkeakoulutukseen peilaa vahvasti yhteiskunnan nykyisyyden ja tulevaisuuden kanssa.

Toimin tehtävissäni päättäväisesti päivä kerrallaan. Luotan siihen, että teen aina parhaani.

Haluan toimia kurikkalaisten asialla jatkossakin ja tehdä kotikaupungistani entistä paremman paikan meille kaikille.